Min sambo har vid två tillfällen pratat om ett 6-timmars lopp i Skövde som är 11 mars och jag jobbar inte och har inget annat planerat, vilket då innebär att vi kan åka dit. Det är exakt sex veckor dit, för min arbetshelg ser ut som just denna. Jag jobbade hela dagen igår och jag är ledig till i morgon 16.30. Så, det klart att vi kan åka till Skövde och springa i sex timmar.  :-D 

Hur kan jag då åka och springa sådär i sex timmar utan att vara nervös eller få ångest över dessa sex timmarnas löpning?

Svaret heter: FOTRALLY 

Jag har gått Fotrally tre gånger och förra året gick jag oavbrutet i 18 timmar och 47 minuter. UTAN vila, utan att sitta på toaletten hur länge som jag vill eftersom reglerna är 24 minuter per dygn. UTAN att ta emot mat, dricka eller få hjälp med byte av skor eller kläder. 

Jag upplever det så att har man upplevt/Gått Fotrally, så klarar man springa/gå i vilken takt man vill (för det får man inte i Fotrally) i sex timmar. 

Du kan vila om du behöver det. 

Du kan ta emot mat, dricka eller godis när du vill OM du vill

Du kan gå på toaletten och sitta där precis hur länge du vill utan att känna stress OM du vill.

Du kan lägga dig och vila OM du vill. 

Du får helt enkelt bestämma själv hur långt du vill komma under dina sex timmar. 

Självklart är mitt val och min önskan att springa nytt personbästa på varje sextimmars som jag springer (Jag har sprungit två tidigare), men jämförelsevis med Fotrally så är 6-timmars betydligt lättare för pannbenet. Du ser ett slut. Det gör du aldrig i Fotrally. Där ska du bestämma när kropp och knopp har gjort sitt. De sammarbetar inte alltid med varandra under ett Fotrally, men i Dokumentären sas det "När du bestämmer dig för att bryta efter 12 timmar, då kan du gå 12 till." Någon annan sa "OM du bestämmer dig för att vara nöjd vid ex 18 timmar är det svårt att programmera om till att gå längre. Så, var det för mig 2016. Min sambos rekord är 18.09. Det vill jag slå, men jag ville även gå i 24 timmar. Min hjärna bestämde sig tidigt för att Nytt familjerekord var bra nog. Det gick inte att ändra. Min ena dotter samt en nära vän, försökte få mig att prata om 24 timmar. Då slutade jag att skriva till dem ;-) 

Så, helt enkelt så ser jag fram emot ett nytt 6-timmars lopp, denna gång tillsammans med min sambo- Kärleken  <3 

Och jag ser det som Fotrallyträning, såklart


See You Cattis